budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print

Установе и јавна предузећа

Списак ЈП и установа чији оснивач је општина:


НАРОДНА БИБЛИОТЕКА

1958.године направљен је први задужни дом у Житорађи у оквиру ког је био и Дом културе.Од тридесет села у општини, двадесет је добило Дом културе. Данас функционишу само два и то у Житорађи и Држановцу.

 Народна библиотека у Житорађи је основана 1966. године и као таква је функционисала до 1970. године када је трансформисана у Дом културе.

1995. године Народна библиотека у Житорађи обједињује рад у области културе. Народна библиотека Житорађа броји двадесет хиљада књига а издвојено одељење у Пејковцу шест хиљада.

Народна библиотека, поред редовних библиотечких услуга организује и књижевна, ликовна, позоришна, музичка и трибинска дешавања.           

Народна библиотека у Житорађи издваја као посебно вредне монографије о људима и догађајима из Општине Житорађа а то су: "Монографија о Житорађи" аутора Живојина Станисављевић, "Mонографија о Основној школи у Житорађи од 1873-2008.год." аутора Живојина Станисављевића, "Mонографија ФК Житорађа" аутора Мирољуба Вулића и "Mонографијa Основне школе Пејковац - Сви наши осмаци" аутора Миодрага Алексића и Бојана Митића.

Народна библиотека, Топличких хероја 51, Житорађа,

тел. 027 8362 074, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.