budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Четвртак, 29 Јул 2021

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈАВНУ РАСПРАВУ О 2. РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА ЗА 2021.

zitoradja-srednji-grb

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА УЧЕШЋЕ У ЈАВНОЈ РАСПРАВИ О НАЦРТУ ДРУГЕ ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ЖИТОРАЂА ЗА 2021. годину

Општинско веће општине Житорађа позива све грађане, удружења, стручну јавност, као и друге заинтересоване стране, да се упознају са радним текстом Нацрта друге измене и допуне Одлуке о буџету општине Житорађа за 2021. годину (у даљем тексту: Нацрт одлуке) и да дају предлоге, сугестије и коментаре.

Јавна расправа о Нацрту друге измене и допуне одлуке одржаће се од 29.07.2021. до 12.08.2021. године.

Учесници у јавној расправи су представници органа Општине Житорађа, грађани, удружења, стручна јавност, као и друге заинтересоване стране.

Примедбе, предлози и сугестије на нацрт Одлуке о другој измени и допуни Одлуке о Буџету упућују се у писаном облику Општинском већу општине Житорађа на адресу: Топлички хероји бр.53, 18412 Житорађа или путем електронске поште на адреси: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (са назнаком “јавна расправа о буџету“).

Предлози, сугестије и коментари достављају се на обрасцу који се може преузети уз текст Нацрта одлуке.

У оквиру спровођења јавне расправе биће одржан отворени састанак у форми округлог стола дана 05.08.2021. године, са почетком у 11 сати, у малој сали Скупштине општине Житорађа, на којем ће бити представљен текст Нацрта одлуке.

По окончању јавне расправе, Општинско веће општине Житорађа сачиниће извештај о спроведеној јавној расправи који садржи све изнете предлоге и сугестије, као и ставове Одељења за буџет, финансије, привреду, локално економски развој, јавне набавке и ЛПА о поднетим предлозима и сугестијама са образложењем за њихово прихватање, односно неприхватање.

Извештај о одржаној јавној расправи Општинско веће сачиниће у року од 15 дана од дана окончања јавне расправе и објавити на сајту Општине.

Саставни део овог јавног позива је Програм јавне расправе са радним текстом одлуке са образложењем, који је Закључком о спровођењу јавне расправе о Нацрту одлуке одредило Општинско веће општине Житорађа.

Позив за јавну расправу

Нацрт одлуке о 2. ребалансу

Закључак о упућивању на ЈР

Закључак о спровођењу ЈР

Програм ЈР

Образац за коментаре

eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.