budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Среда, 22 Фебруар 2012

У Житорађи отворен Услужни центар

zzitoradja-usluzzni-centar-480x360

Општина Житорађа je у септембру 2010. године започела реализацију пројекта ''Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања општинских услуга у Житорађи'', чији је циљ успостављање општинског Услужног Центра. Пројекат финансира Европска унија кроз Exchange 3 програм. Укупна вредност пројекта је 183.585,00 еура, од чега 152.590,00 еура представља донацију Делегације Европске уније у Републици Србији, док износ од 30.995,00 еура представља допринос општине Житорађа. Пројекат је трајао 17 месеци и спроведен је у сарадњи и уз техничку подршку невладине организације ''Иницијативе'' из Прокупља и града Оденса из Краљевине Данске.

Оснивањем Услужног Центра, општина Житорађа ће имати на једном месту обједињене услуге из области рада матичне службе, писарнице, бирачког списка, радних књижица и грађевинских дозвола што ће допринети ефикаснијем раду локалне администрације у издавању личних и других докумената тиме и унапређенијем међусобном односу и комуникацији са грађанима и привредницима кроз систем размене информација и транспарентности у раду“, истакао је председник општине Горан Стојковић.  

На свечаном отварању су, поред Горана Стојковића, председника општине Житорађа и општинског руководства присуствовали и представници града Оденсе и амбасаде Краљевине Данске, Топличког управног округа, представници околних општина као и угледни грађани и привредници наше општине.

eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.